Лактулоза в лікарських засобах

У медицині в 1950 році вперше застосували лактулозу при лікуванні хронічної запору та спостерігали її ефективність.

У 1966 році застосували лактулозу для лікування хронічної печінкової енцефалопатії і досягли корінних поліпшень.

Лактулоза виробляється з молочного цукру (лактози) у вигляді сиропу (вміст лактулози-66% mv) та порошку (лактулози 99%).
Властивості:
Колір – блідо-жовтий; смак – солодкий; рН – 3,0-7,0; температура деструкції > 225°С
Щільність – 1,3 гр/смЗ.

Лактулоза – речовина, яка не гідролізується травними ферментами людини (тварини) і не засвоюється у верхніх розділах травного тракту. Лактулоза в незміненій формі, досягаючи товстої кишки, вибірково стимулює там зростання та життєдіяльність власної захисної мікрофлори.

Лактулоза активує природні механізми відновлення мікробного балансу і функції товстої кишки. Він поєднує різні ефекти, такі як підтримка зростання бактерій товстої кишки, збільшення обсягу випорожнень і активація перистальтики.

Грунтуючись на цьому способі дії, лактулоза використовується як активний інгредієнт лікарського засобу для полегшення дефекації при лікуванні запорів.
У високих дозах лактулоза застосовується для зниження підвищеного рівня аміаку в крові у пацієнтів із захворюваннями печінки.

Запор є дуже поширеною скаргою; кожен третій відчуває це собі. Ось деякі з ознак:

  • Складність проходження стільця
  • Твердий або комкуватий стілець
  • Коли ви відчуваєте, що ваше випорожнення не закінчено, але більше нічого не приходить
  • Менш 3 випорожнень на тиждень
  • Здуття живота та дискомфорт у животі

Зазвичай запор не є дуже серйозним захворюванням, але симптоми іноді можуть бути ознаками серйозніших захворювань. Особливо якщо проблеми тривають кілька тижнів або місяців, вам слід звернутися до лікаря.

Проносні – це засоби, які роблять випорожнення легшими і регулярними.

Прийом проносних допомагає досягти 3 видів ефекту:

  • Збільшення обсягу стільця
  • Робити стілець м’якше та вологіше
  • Активація м’язів товстої та прямої кишки

Комбінація різних природних ефектів лактулози, а саме: збільшення бактеріального зростання товстої кишки, збільшення об’єму випорожнення та перистальтична активація, робить лактулозу ефективним проносним засобом для лікування запорів.

Численні клінічні дослідження підтверджують ефективність лактулоз при таких захворюваннях:

  • дисбактеріози;
  • захворювання печінки;
  • хронічні запори;
  • токсикоз вагітних;
  • алергічний дерматит;
  • ниркова недостатність;
  • коліт та ін. захворюваннях ШКТ;
  • сальмонельоз; захист від інфекцій;
  • активізація імунної системи кишківника.